Of het nu voor je werk of voor een privé feestje is, het is altijd leuk om dit bij goed weer in de open lucht te kunnen doen. Natuurlijk kan het weer in ons land heel wisselvallig en onvoorspelbaar zijn, waardoor een goede en stevige tent altijd van pas kan komen. In dit artikel wordt er meer uitleg gegeven over het concept van stretchtenten.

Wat is een stretchtent nu juist?

De stretchtent kent zijn oorsprong in het Midden-Oosten en Afrika. Daar werden deze tenten voornamelijk gebruikt om in een tijdelijk verblijf te voorzien wanneer men in de woestijn was. De tent zorgde in deze gevallen voor wat schaduw onder de brandende zon. Vandaag de dag is dit populaire concept overal ter wereld te vinden. Zo worden deze stretchtenten tegenwoordig voornamelijk gebruikt tijdens evenementen. Ze stralen namelijk een zeker gevoel van luxe uit, maar ze zijn daarnaast ook eenvoudig op te stellen en weer af te breken.

Voordelen een stretchtent

Een van de grote voordelen van een stretchtent is dat je ze in alle maten hebt. Heb je een kleine stretchtent of net een grote nodig? Je vindt ongetwijfeld wat je zoekt. Een kleine stretchtent kan je bijvoorbeeld perfect gebruiken voor een klein feestje in de privésfeer.

Een ander groot voordeel is de veelzijdigheid van de tent. De naam zegt het al zelf, maar een stretchtent tuin wordt voorzien van rekbare doeken die je kan vastmaken met klemmen. Zo kan je de tent aanpassen naargelang het beste past. Een stretchtent tuin kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden als zonnescherm wanneer je gezellig een boek wil lezen in de schaduw.

De materialen die bij stretchtenten worden gebruikt, zijn ook UV-werend. Ze houden de zonnestralen dus volledig tegen. Bij warme zomerdagen zijn ze op deze manier de perfecte manier om voor wat verkoeling te zorgen buiten. Daarnaast zijn ze van stevige kwaliteit waardoor ze windbestendig zijn. Natuurlijk is het nog steeds belangrijk om je gezond verstand te gebruiken bij het gebruik van dergelijke tenten. Wanneer er een storm wordt voorspeld, kan je best even kijken of het wel veilig is om onder tenten te gaan staan.

Stretchtenten bestaan vandaag de dag ook in verschillende kleuren. Zo past er ongetwijfeld een tent bij het idee dat je in je hoofd hebt. Daarnaast kan je ze zelfs op maat laten maken. Hou er natuurlijk wel rekening mee dat hier een prijskaartje aan vasthangt. Wil je toch een stretchtent op maat laten maken, zorg er dan voor dat je dit ruim op voorhand gaat bestellen. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat je tent misschien niet op tijd klaar zal zijn wanneer je dit op het laatste nippertje zou doen.